Kinderen

Plataanschool Nieuwsberichten Groepen 2017-2018

20 oktober 2017:
De kinderen van groep 6, 7 en 8 krijgen vandaag les over de Kinderwijkraad. Er moet gestemd worden over zaken welke door de Kinderwijkraad als belangrijk voor de wijk Heechterp/Schieringen wordt gezien.
De kinderen krijgen uitleg over hoe stemmen precies gaat en er wordt zéér officieel gestemd, met stemhokje, rood potlood en een officiële telling.
Op welke items precies gestemd is wordt pas volgende week vrijdag bekend gemaakt op de site van de Kinderwijkraad (www.kinderwijkraad.nl).
En het was best wel een spannende gebeurtenis!!!

17 oktober 2017

Vandaag zijn 23 leerlingen beëdigd als politie kids door burgemeester Ferd Crone. Kinderen en ouders waren uitgenodigd op het politiebureau in Leeuwarden voor de eerste dag van de actie, politiekids. Door het enthousiasme van wijkagent Jan Vullings heeft de politie gevraagd of wij mee wilden doen. Na een geweldige actie van de politie op het plein hebben 23 leerlingen zich opgegeven. Er volgen nog vijf bijeenkomsten waar de kinderen de politie gaan helpen. De kinderen zullen vooral actief zijn in de wijk Schieringen Heechterp. Zij gaan samen met de politie o.a. Snelheidscontroles uitvoeren en deelnemen aan de voetjes actie over inbraak preventie.Een mooie samenwerking tussen politie, wijk en school.

4 oktober 2017:

De start van de Kinderboekenweek met als thema “Griezelen”. Dan ga je dus verkleed naar school!!@! Heel veel kinderen waren super eng verkleed……………………… brrrrrrr!!!
Er staan foto’s in het foto-album links in het menu, maar door te klikken op onderstaande foto kom je daar vanzelf.

27 september 2017:

Op woensdag 27 september waren Stefan, Roy en Meysam van Circus Adje te gast bij de kinderen van groep 6/7a. Zij verzorgden een muziek workshop waarbij de kinderen leerden hoe ze muziek kunnen maken met skippyballen. Ook was er een workshop dans en een workshop vormgeving, waarin de kinderen aan de slag zijn gegaan met decor bouwen. Op dinsdag 10 oktober krijgt deze les een vervolg door onze cultuurcoach Bianca de Gier. De kinderen hebben een hele leuke ochtend gehad.

Als je op de foto klikt zie je meer foto's van Circus Adje!

25 september 2017:

Eerste judoles Plataanschool groot succes! Sportschool de Leeuw met Jelte en Elbrigh: geweldig!!! Alle kinderen groep 4/5/6 aanwezig! Top!

The road to Fame Talenten!!! De kinderen van groep 4 tot en met 8 hebben allen een flyer meegekregen over 'the road to fame': Wil je beroemd worden als danser, DJ, zanger of rapper? Meld je dan aan vòòr 1 oktober aan bij de (Plataanschool) Sterrenfabriek #theroadtofame. Je kunt je aanmelden op www.sterrenfabriek.com. De kosten zijn € 10 per les, maar er zijn mogelijkheden via het jeugdcultuurfonds (www.jeugdcultuurfonds.nl/aanvraag) om kosten vergoed te krijgen. Doen!!!

19 september 2017:

De politie Leeuwarden start, in samenwerkjng met de gemeente, in de wijk Heechterp/Schieringen een nieuw project onder de naam: Politiekids.
In groep 5 tot en met 8 is uitleg geweest over Politiekids en dat kinderen gedurende het schooljaar zes keer (na schooltijd) met de politie mee op pad kunnen. Zij voeren dan leuke, leerzame en spannende acties, voornamelijk in de eigen buurt, uit; Bv een verkeerscontrole. mensen waarschuwen voor inbrekers, controleren van (fiets)verlichting etcetera.
Kinderen van groep 5 tot en met 8 kunnen zich hiervoor opgeven bij de eigen leerkracht op school.

Op het schoolplein was een politie-auto en een politie-motor en de kinderen konden vragen stellen aan de agenten en even in de politie-auto of op de politie-motor zitten. Meer foto's kun je bekijken als je op de foto klikt!.