Kinderen

Plataanschool een échte buurtschool

 

De Plataanschool is een basisschool in het hart van de wijk Heechterp/Schieringen. Samen met kinderopvang Sinne bieden we elke dag een plek aan de kinderen waar ze kunnen spelen, ontdekken en leren.

 

Op school zitten ongeveer 100 leerlingen die in kleine groepen, op verschillende manier worden opgevangen en les krijgen. Leerlingen krijgen op niveau les en kunnen bijvoorbeeld voor lezen of rekenen in een andere groep zitten als zij in een hoger of lager niveau zitten.

Naast veel aandacht voor taal en rekenen, besteden we ook aandacht aan de zogeheten 21ste eeuwse vaardigheden. Het gaat hier om bijvoorbeeld kritisch en creatief denken, sociale en culturele vaardigheden en problemen oplossen. Hiervoor hebben we het team van leerkrachten en pedagogische medewerkers uitgebreid met een vakleerkracht gym, een dramadocent en een dansdocent. Zij geven gymlessen, theaterlessen en kleuterdans. Samen met de leerlingen leggen we een tuin aan voor school, waar in het voorjaar de leerlingen kunnen ontdekken hoe planten groeien en insecten leven.

Na schooltijd worden er ook allerlei activiteiten georganiseerd. Zo is er voor de leerlingen vanaf groep 4 judo-les, organiseert het wijkteam de meidenclub en krijgt de Kinderwijkraad een eigen huiskamer op school waar leerlingen na schooltijd kunnen chillen, huiswerk maken of een spelletje doen. Ouders kunnen op woensdagochtend een kop koffie drinken op school tijdens de ouderkamer, wat georganiseerd wordt door het sociaal wijkteam.

De Plataanschool is een school in beweging. Samen met kinderopvang Sinne en andere betrokkenen, begeleiden en onderwijzen we kinderen met hoofd, hart en handen.

Bent U nieuwsgierig geworden en wilt u een kijkje nemen bij ons op school? U bent van harte welkom. I kunt contact opnemen met de directeur, de heer Joop Boomsma, om een afspraak te maken voor een kennismaking. Natuurlijk is gewoon een keer een kopje koffie drinken ook mogelijk.